Podotherapie de Boer is bij De Dansmarathon aanwezig. Het is een programma van Talpa Entertainment. De Dansmarathon zal live uitgezonden via SBS6 van 14- 16 oktober 2021. De dansmarathon is het langste dansspektakel dat ooit live werd uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Honderd danskoppels gaan vijftig uur dansen. Het is een heel zware wedstrijd. Het danskoppel dat na 50 uur de minste rusttijd heeft genomen wint een groot geldbedrag. Zij dansen bovendien ook voor het goede doel, namelijk het Longfonds.

Mehrell is onderdeel van het medisch team, dat 4 studenten moet aansturen, om klachten tijdens de marathon snel te verhelpen of verlichten zodat ze weer door kunnen gaan met dansen. Door fysieke ondersteuning en snelle interventies zal het medisch team de dansers zo lang mogelijk op de dansvloer proberen te houden.  Mehrell is benaderd via Fontys Hogescholen om vanuit het werkveld mee te helpen in het medisch team. Dit team bestaat onder andere uit sportartsen, huisartsen, fysiotherapeuten, (sport)podotherapeuten en EHBO-ers. Mehrell is als sportpodotherapeut afgestudeerd in de richting ballet. Om deze reden is zij hiervoor gevraagd en zijn wij heel enthousiast.

Mehrell is niet de enige uit Zeeland die naar De Dansmarathon gaat. Marcel van Hoek en Danny Tilroe uit Zeeland doen mee als dansers aan de wedstrijd. Vanmorgen stond een artikel over deze dansers in de PZC.  

Het beloofd een groot spektakel te worden. Er zijn veel voorbereidingen getroffen en wij hebben er ontzettend veel zin in. Veel bekende Nederlanders en artiesten zullen ook aanwezig zijn, zoals Wendy van Dijk, Marco Borsato en Guus Meeuwis. Het is een zware wedstrijd zijn, maar ook een bijzondere ervaring voor iedereen die hier aan mee werkt.

Voor iedereen die wilt kijken naar De Dansmarathon, nogmaals de live uitzending is te bekijken op SBS6.  Wie weet vangen we nog een glimp op van Mehrell.  De live uitzending is morgen te zien in het Gezondheidscentrum De Keien.

Tot slot heel veel succes toegewenst aan alle dansers die meedoen.