Voetproblemen bij kinderen

Tijdens de groei maken de voeten, enkels, knieën en heupen een grote ontwikkeling door. Deze veranderingen zijn ook van invloed op het lopen, rennen en het algemeen bewegen van kinderen. Kinderpodotherapeuten zijn gespecialiseerd in voetproblemen bij kinderen.

Bij kinderen zijn er enkele veel voorkomende klachten.
Denkt u hierbij aan Morbus Sever. Deze klacht  is dan ook groei gerelateerd. Deze klacht wordt vaak gezien bij kinderen en tieners. Bij Morbus Sever (apofysitis calcanceï) is er sprake van irritatie van de groeischijf in het hielbeen. Deze irritatie is vaak aanwezig na inspanning, denk hierbij aan na de training de voetbal. Kinderen klagen over pijn in de hiel(en) en kunnen in sommige gevallen deze ook niet belasten.

De achillespees die aanhecht op de groeischijf van het hielbeen heeft dan teveel trekkracht met irritatie als gevolg. Bij herhalende tractie van de achillespees kan de groeischijf geïrriteerd raken. Dit is een veel voorkomend probleem.

Kinderpodotherapeut nodig?

Een ander voorbeeld van veel voorkomende klachten binnen de kinderpodotherapie in combinatie met groei gerelateerde aandoeningen zijn: Os good Schlatter en Sinding Larsen Johansson. Dit zijn pijnklachten die te vinden zijn rond de knie. Hierbij is er ook sprake van teveel trekkrachten op de groeischijven van het onderbeen en de knieschijf. De stand van de voet kan hier invloed op uitoefenen. Door met een podotherapeutische zool de voetstand te veranderen kan er invloed uitgeoefend worden op de knieklachten.

De kinderpodotherapeut is er voor u om uw vragen van u en uw kind(eren) te beantwoorden en daar mogelijk een hulpmiddel aan te meten voor de desbetreffende klacht. Een bezoek aan de kinderpodotherapeut hoeft niet altijd pas plaats te vinden wanneer het kind pijn heeft. Een preventieve vraag is ook welkom.

Zijn dit herkenbare klachten situaties en klachten voor u? Vraag de kinderpodotherapeut om raad. Vraag gerust om een afspraak bij een van onze kinderpodotherapeuten Mehrell of Laurence.