Semi-Orthopedische schoenen

Veel voorkomende voetklachten worden behandeld d.m.v. op maat gemaakte zolen die gedragen kunnen worden in verschillende confectie schoenen. Uw podotherapeut zal tijdens het onderzoek altijd een schoenadvies geven die bij uw voetklacht past. Het is altijd de bedoeling om zo lang mogelijk gebruik te maken van  confectie schoenen. Wanneer het niet lukt om in confectieschoenen de voetklacht op het heffen kunnen er semi orthopedische schoenen worden aangemeten. Als de breedte van de voet afwijkt,  of de stand van de tenen zo afwijkt dat een confectieschoen niet meer de juiste ruimte biedt kan er overgegaan worden op semi-orthopedische schoenen.

Vergoedingen & aanmeten

Semi orthopedische schoenen zijn confectieschoenen die niet in de reguliere winkel te koop zijn.Bij een aanmeet afspraak worden alle maten van de voet opgemeten om vervolgens de juiste schoente kiezen. Hierin worden dan de podotherapeutische zolen  perfect passend ingelegd

Bij  Podotherapie de Boer is het mogelijk om semi orthopsche schoenen aan te laten meten met een passend voetbed erin. Vooraf moet daarvoor een aanvraag  door podotherapie de Boer worden ingediend bij uw zorgverzekering. Wanneer de zorgverzekering heeft gegeven kunnen de schoenen geleverd worden. Deze worden uit de basisverzekering vergoed waarbij uw maximale eigen bijdrage door de zorgverzekering op € 124 , – is gesteld.

De naam semi- orthopedische schoenen schrikt  mensen altijd af. Dat komt omdat het beeld nog  van vroeger bestaat van die lelijke ouderwetse schoenen. Tegenwoordig is dat niet meer zo en zijn ze niet van confectieschoenen de onderscheiden. U kunt dus verantwoord modieuze schoenen dragen die de gezondheid van uw voeten bevorderen. U kunt  lekker bewegen en de dingen doen die u graag wilt.  Want hoe jammer is het dat pijnlijke voeten u beperken in hetgeen u wilt ondernemen. Bovendien is bewegen zo belangrijk  voor het lichaam en de geest want rust roest.

Voor meer informatie neem contact op.