Podotherapie

Podotherapie is een paramedisch vakgebied, dat zich richt op de behandeling van klachten van de onderste extremiteiten van het lichaam. Hierbij kunt u denken aan de voeten, knieën, heupen, bekken en/ of rug.  Een podotherapeut voert een uitgebreid onderzoek bij u uit om te kijken op welke manier u het beste geholpen zou kunnen worden passend bij uw klacht.

Podotherapie heeft diverse specialisaties. Binnen onze praktijk hebben wij alle specialiaties in huis.

Wat doet een podotherapeut eigenlijk?

Vaak wordt er gedacht dat u alleen bij een podotherapeut terecht kunt voor het aanmeten van zolen. Het vak is echter veel breder dan dat. De podotherapeut houdt zich natuurlijk bezig met het aanmeten van podotherapeutische zolen, maar daarnaast wordt er in onze praktijk ook aandacht besteed aan nagelproblematiek, wondzorg, valpreventie, echografie en de ontwikkeling van de kindervoet.

Sporters komen ook geregeld bij de podotherapeut. Juist in het geval van blessures of om deze te voorkomen. Vaak horen wij in de prakijk “oh doen jullie dat ook?” Het is een breed vak dat eigenlijk in alle leeftijdsgroepen en beroepen van toepassing is. Van jonge kinderen tot ouderen, leerkrachten of vrachtwagenchauffeurs. De podotherapeut staat voor u klaar.