Veelgestelde vragen
Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog/podo-posturaaltherapeut/ podokinesiloog?
Een podotherapeut is een door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wettelijk erkende en beschermde titel. Een podotherapeut staat genoteerd in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG), artikel 34. Een podotherapeut is in het bezit van een hbo-bachelor degree, verkregen na het volgen van een 4 jarige hbo-opleiding. De titel podoloog, (register)podoloog, podo-posturaaltherapeut of podokinesioloog is niet wettelijk erkend door het ministerie van VWS, het wordt een vrij beroep genoemd en valt onder het ministerie van Economische zaken. Dit betekent dat iedereen deze titel mag dragen. Vaak hebben deze beroepsbeoefenaren wel een gedegen opleiding of cursus gevolgd. Het kan echter ook voorkomen dat iemand die bijv. in een schoenwinkel werkt, zonder veel kennis zich podoloog noemt. Zorg dus altijd dat u weet waarom u wordt doorverwezen naar een podoloog en niet naar een podotherapeut.
Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een voetverzorg(st)er / pedicure?
Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en klachten die voortkomen uit een afwijkende voetstand en/of looppatroon. Een voetverzorg(st)er of een pedicure verzorgt en verwent uw voeten door bijvoorbeeld eelt te verwijderen en nagels te knippen. Er zijn ook pedicures die gespecialiseerd zijn in het behandelen van voeten van mensen met diabetes mellitus of reuma. Een podotherapeut verzorgt de voeten niet, maar zoekt naar de oorzaak van de pijn en komt vervolgens met een oplossende behandeling.
Verricht een podotherapeut ook pedicure-behandelingen?
Alleen wanneer een pedicure een bepaalde behandeling niet meer kan, durft of mag, zal een podotherapeut haar behandeling overnemen. In het bijzonder bij patiënten met diabetes mellitus, reuma en vaatlijden neemt de instrumentele behandeling een belangrijke plaats in.
Wordt podotherapie vergoed?
Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De vergoedingen verschillen hierbij per zorgverzekering en per pakket. De meeste verzekeraars vergoeden podotherapie geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. U kunt dit nakijken in uw polis of navragen bij uw verzekeraar. Voor een overzicht van de vergoedingen kunt u ook naar de pagina vergoedingen gaan op deze website.
Van wie ontvang ik de nota?
Podotherapie de Boer heeft de behandeling van nota’s uitbesteed aan Infomedics.
Infomedics zal de rekeningen namens het team verzenden en is tevens belast met de inning ervan. Hierdoor kunnen de podotherapeuten meer tijd besteden aan de onderzoeken en behandelingen.
Indien u een vraag heeft over de betaling kunt u contact op nemen met Infomedics.
Kan ik mijn nota betalen via iDeal?
U kunt uw nota betalen via iDeal. Op de website van Infomedics kunt u de nota betalen met iDeal.
Hoe kan ik een afspraak maken?
Podotherapie de Boer is dagelijks bereikbaar. Het maken van een afspraak kan telefonisch, per e-mail of u kunt een bericht sturen via onze website.
Telefoon: 0118-626708 (telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur)
U kunt ook de voicemail inspreken. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.
E-mail: info@podotherapiedeboer.nl
Zijn er kosten aan verbonden als ik een afspraak afzeg of niet aanwezig ben op de afspraak?
Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren te worden afgezegd, anders zullen er kosten in rekening worden gebracht. Indien u zonder afzegging niet aanwezig bent op uw afspraak zullen er ook kosten voor u in rekening worden gebracht.
Deze kosten kunnen niet worden gedeclareerd bij uw zorgverzekering.
Hebben jullie een no cure no pay beleid?
Nee, wij hebben geen no cure no pay beleid.