Sport inlegzolen

Het kan zijn dat je door het sporten of alleen tijdens het sporten last hebt gekregen van je voeten, knie, heup, rug. Zolen kunnen dan een mogelijkheid zijn. We gaan eerst de gehele situatie zo goed mogelijk in kaart brengen. Wanneer heeft u pijn? Is de pijn alleen tijdens het sporten? Of heeft u ook in het dagelijks leven last? Hierna gaan we een behandelplan opstellen om u zo goed en snel mogelijk van uw klacht af te helpen, dit kan ook in samenwerking met andere disciplines zoals fysiotherapie. Sommige klachten, vragen namelijk een multi-disciplinaire aanpak.

Sport gerelateerde klachten

Als uw sport-gerelateerde klachten u in uw dagelijks leven ook verhinderen, proberen we dit vaak eerst op te lossen. Wanneer u weer gaat sporten, gaan we kijken of de huidige zolen ook geschikt zijn voor uw sport. Het kan namelijk zo zijn dat er verschillende soorten zolen gemaakt moeten worden per activiteit.

Dit heeft te maken met de soort schoenen en de andere belasting op de voeten. Tijdens het lopen ondervinden de voeten namelijk 1 a 2 keer het lichaamsgewicht terwijl dit tijdens hardlopen al makkelijk naar 5 keer het lichaamsgewicht gaat.
Hierdoor moeten soms de hoeveelheid “correctie” of het materiaal aangepast worden.

Verder kan het zijn dat uw sportschoenen en geheel andere leest heeft ten opzichte van uw dagelijkse schoenen. De sportzolen moeten dan ook aangepast worden naar de vorm van deze schoenen.

Drukverdeling

Er zijn natuurlijk ook sporten waarbij er speciale schoenen worden gebruikt, denk hierbij aan wielrennen, skiën, snowboarden, schaatsen of dansen.

Ook kunnen wij indien nodig een speciale drukmeting doen in de sportschoenen. Hierbij hebben wij speciale sensoren die wij in de schoen kunnen plaatsen tijdens het sporten. Zo kunnen wij de drukverdeling van de voet in de schoen zien, tijdens het beoefenen van uw sport. Dit zou zelfs op locatie kunnen zoals het voetbalveld of tijdens uw wekelijkse rondje hardlopen.