Wat is een klapvoet?

Een klapvoet is een aandoening waardoor het heffen van de voet niet gaat zoals het hoort. Hierdoor klapt de voet op de grond of wordt deze zelfs meegesleept.  Een klapvoet wordt ook wel voetheffersparese genoemd. Vaak is dit een permanente aandoening. Omdat de functie van de voethef spieren is verstoord, moet dit opgevangen worden door een brace.

Er zijn verschillende braces beschikbaar voor een klapvoet. Zo zijn er statische braces & dynamische braces. Niet elke brace is voor iedereen geschikt en elke brace heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Binnen onze praktijk kunnen wij een dynamische externe brace leveren. Dat houdt in dat deze brace de voetheft tijdens het lopen. Een statische brace houdt de voet in een vaste positie, meestal is dit 90 graden. Omdat een dynamische brace de voet heft tijdens het lopen, zorgt dit voor een natuurlijker gangpatroon.

Het voordeel van onze dynamische brace

Reguliere statische braces gaan in de schoen. Hierdoor is de ruimte in de schoen beperkt en zit deze ook niet altijd lekker. Dit beperkt de opties voor het gebruik van podotherapeutische zolen, indien nodig, en beperkt het comfort.Omdat onze brace dynamisch is, zorgt hij voor een natuurlijker gangpatroon ten opzichte van een statische brace. De dynamische brace is ook toepasbaar op vrijwel al het schoeisel, normaal confectie schoeisel, sportschoeisel en zelfs meeste sandalen.

Om het effect van de brace te ervaren, kunt u een afspraak maken. Wij hebben een testbrace beschikbaar die wij op uw schoen kunnen bevestigen. Het is ook mogelijk om de brace een periode eerst zelf thuis te dragen. Zo kunt u het beste een beeld krijgen over het gebruik van de brace.

De klapvoetbrace, kunnen wij leveren vanuit de basisverzekering. Hiervoor is wel een verwijsbrief nodig van een medisch specialist. Dit is bijvoorbeeld een revalidatiearts, orthopeed of neuroloog.

Wilt u informatie? Neem gerust contact met ons op.