HOE VERLOOPT EEN BEZOEK AAN DE PODOTHERAPEUT?

Het verloop van uw bezoek is afhankelijk van uw klacht.
In de meeste gevallen wordt er als eerste een uitgebreid voetonderzoek voor u ingepland. Zo’n afspraak duurt afhankelijk van uw klacht ongeveer 30 – 60 minuten. Tijdens die afspraak heeft u een anamnese gesprek met de podotherapeut en worden uw klachten onderzocht.  Vaak wordt gevraagd of u één of twee paar schoenen mee wilt brengen die u regelmatig draagt. De podotherapeut wilt namelijk graag weten welk schoeisel u draagt en hoe u daar op loopt. U zult onder andere gevraagd worden een stuk te lopen voor het uitvoeren van een ganganalyse.

In het geval van bijvoorbeeld een beenlengte verschil kan er gevraagd worden of u de lange broek/ rok zou willen uit doen. Dit wordt vooraf ook aangegeven door de medewerkers van het secretariaat en dit staat ook vermeld in de afspraak bevestiging die u per e-mail ontvangt. Wij vragen om deze reden of u bijvoorbeeld een korte sportbroek zou willen mee brengen.

Na afloop van het onderzoek zal de collega de uitkomst van het onderzoek met u bespreken. Zo kunnen er bijvoorbeeld podotherapeutische zolen voor u worden gemaakt, kan er in overleg besloten worden tot shockwave of bijvoorbeeld een voorlopige therapie.