De pedicure

Een pedicure en een medisch pedicure zijn beiden professionals die zich bezighouden met de zorg voor je voeten, maar er zijn verschillen tussen de twee. Het begrijpen van deze verschillen kan je helpen bij het kiezen van de juiste zorg voor je voeten, afhankelijk van je behoeften.

Een pedicure richt zich op de voetverzorging, met daarbij ook de mogelijkheid tot cosmetische verzorging. Denk hierbij aan het knippen van de nagels, verwijderen van eelt, maar dus ook het lakken van de nagels. Zij richt zich op de gezonde voet.

De medisch pedicure

Een medisch pedicure heeft overeenkomsten met de pedicure. Het verschil zit in een stukje uitbreiding naar de behandeling van risico voeten. Bij een risico voet kunt u denken aan de reumatische, diabetische of oncologische voet.
Een medisch pedicure heeft extra scholing gevolgd om de voeten te mogen en kunnen behandelen. Zij werken samen met podotherapeuten en huisartsen. Tevens kunnen zij zich inschrijven in het Kwaliteitsregister voor pedicures.

Een gerichte keuze

Dus, als je je voeten er vooral mooi uit wilt laten zien en wilt genieten van een ontspannende behandeling, dan is een pedicure de juiste keuze. Heb je te maken met een medische aandoening, dan is een medisch pedicure de professional die je nodig hebt voor deskundige zorg en behandeling.

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van je behoeften, zodat je voeten zowel mooi als gezond blijven.
In onze praktijk is sinds september 2023 ook een medisch pedicure werkzaam.

Wilt je meer informatie of een afspraak maken hiervoor maken? Neem gerust contact met ons op, zodat wij je kunnen informeren of een afspraak kunnen inplannen. De praktijk is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.00 – 12.00 uren van 13.00 – 17.00. Je kunt natuurlijk ook een e-mail sturen of een voicemail bericht inspreken. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.