Michiel de Clercq

Michiel de Clercq is een 27-jarige jongeman. Samen zijn collega’s Louis en Laurence maakt hij elke dag de oversteek maat vanuit België. Hij is opgegroeid in de mooie omgeving van de Vlaamse Ardennen, waar sport een groot deel heeft uitgemaakt van zijn jeugd. Michiel begon met voetballen toen hij pas 6 jaar oud was en is nog steeds actief bij een lokale club genaamd Racing Mater. De liefde voor de fiets is in de Vlaamse Ardennen heel groot. Michiel heeft zelf ook al de talloze kinderkopjes en hellingen overwonnen en volgt het wielrennen op de voet. Op zijn vrije dagen gaat hij graag naar wielren wedstrijden kijken.

In 2019 heeft hij zijn Diploma “Podotherapeut”. Sinds 2020 is Michiel actief als podotherapeut bij Podotherapie de Boer. De opleiding “Podotherapie” volgde hij aan de Arteveldehogeschool te Gent.
Sinds 2020 is hij tevens woonachtig in deze prachtige stad net over de grens.

De keuze om als podotherapeut aan de slag te gaan, heeft hij heel bewust gemaakt. Vooral de combinatie tussen inzicht in het menselijke lichaam en de zorg die je verleent aan de patiënten spreekt hem enorm hard aan. Mensen kunnen verlossen van de pijnklachten die ze hebben, geeft Michiel een gevoel van voldoening. Om in de toekomst het inzicht te kunnen koppelen aan grafisch beeldmateriaal, wil hij nog een extra opleiding volgen tot echografist.

Zijn ouders hebben een B&B in Oudenaarde. Hierdoor leerde Michiel reeds heel veel verschillende culturen kennen. Van kleins af aan, mengde hij zich tussen de gasten en dat heeft zeker bijgedragen tot de rustige, sociale persoon die hij nu is. Om de afstand tussen België en Nederland te overbruggen, wordt er samen met Louis en Laurence gecarpoold. De leuke ritjes zorgen ervoor dat hij iedere dag meteen klaar is om de dag met een lach te beginnen.