Laurence Ghys

Mijn naam is Laurence Ghys. Samen met mijn collega’s Michiel & Louis carpool ik iedere dag vanuit België naar de praktijk. De opleiding tot “podotherapeut” heb ik gevolgd aan de Artevelde Academie te Gent.

Het beroep van podotherapeut heeft me altijd al aangesproken. Ik ben sterk geïnteresseerd in de werking en de pathologie van het bewegingsstelsel. De uitdaging die deze job biedt in combinatie met het sociaal contact met patiënten geeft me veel voldoening. Het heeft voor mij een grote meerwaarde dat wij zelf de podotherapeutische zolen en ortheses maken. In de praktijk is er altijd iets te doen, waardoor ik altijd mijn handen uit de mouwen kan steken.

Op dit moment specialiseer ik mij in de post-bachelor opleiding kinderpodotherapie. Persoonlijk vind ik het heel boeiend om kinderen te begeleiden tijdens hun groei en er voor te zorgen dat ze klachtenvrij door het leven kunnen gaan. Ik vind het belangrijk dat kinderen goede passende schoenen dragen en pijn vrij kunnen spelen op het schoolplein.

Ik ben werkzaam op verschillende locaties bij Podotherapie de Boer. Zo werk ik onder andere in het Gezondheidscentrum De Keien (Vlissingen), in de Huisartsenpraktijk De Vleugelnoot (Middelburg) en in Huisartsencentrum Zuid te Terneuzen.

 

Ik ben een bezige bij en het liefste ben ik creatief bezig. Dat speelt ook mee in het werk, omdat voor iedere patiënt er een ander hulpstuk gemaakt kan worden.