Bij de Special Olympics vallen wij van de ene verbazing in de andere. Inmiddels zijn wij al een week in de Verenigde Arabische Emiraten. Wij, Lydia en Clemence de Boer, werken mee als vrijwilliger bij FitFeet. Dat is onderdeel van het Health Programm van de Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019. De sporters worden allemaal onderzocht en zoveel mogelijk gegevens worden in kaart gebracht.

De podotherapeuten onderzoeken de stand van de voeten, de huid, de nagels en de ganganalyse. Er zijn ongeveer 7500 sporters die mee doen en gemiddeld zien wij  samen met de internationale collega’s ongeveer 300 sporters per dag.

Iedereen heeft een keycord met een badge eraan om aan te geven dat je bij de Spelen hoort. Van team NL hebben wij klompjes kregen voor aan het keycord. Het is de bedoeling dat die klompjes geruild worden met andere landen voor een pin. Wij doen ons best om er zoveel mogelijk te verzamelen, maar we hebben al een aardige verzameling. De geruilde pins zijn vastgemaakt aan ons keycord.

’s Avonds was er een receptie waarbij Avril Lavigne te gast was. Tijdens de receptie werd er een medaille uitgereikt aan het “Imperial College of London Diabetes Centre.” Dit werd aangeboden als dank voor de ondersteuning die zij bieden voor het FitFeet programma tijdens de Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019.