Sinterklaas en Kinderschoenen

Sinterklaas en kinderschoenen wat heeft dat met elkaar te maken? In het kader van Sinterklaas met een bijpassend gedichtje willen de kinderpodotherapeuten aandacht vragen voor kinderschoenen. In de praktijk komt het met regelmaat voor dat kinderen te klein zijn of dat de schoenen niet stevig genoeg zijn.

Als u schoenen gaat kopen voor u zoon of dochter dan is het belangrijk dat er 12mm ruimte bij de tenen is. Door deze extra ruimte heeft de voet de mogelijkheid om af te rollen.  Twijfelt u of de schoen goed past? Vaak kan de binnenzool van de schoen er uit. Als u deze er uit haalt en uw kind alleen op de binnenzool van de schoen laat staan is te zien hoeveel ruimte er over is.

Daarnaast is het voor kinderen vanaf 6 jaar van belang dat de schoen een stevige hiel en middenvoet heeft, maar soepel bij de tenen is.  De schoen mag niet te soepel zijn, dit is herkenbaar als het bijvoorbeeld met gemak dubbelgevouwen kan worden.

Wilt u meer informatie over goede kinderschoenen? Of heeft u juist vragen over de stand van de voeten van uw kind of het looppatroon? Neemt u dan gerust contact op met onze praktijk.