Sinds 1 september 2023 is ons team uitgebreid met een medisch pedicure, Jonica van Liere.
Iedereen kan bij een medisch pedicure terecht voor de reguliere voetzorg.  Naast de basisopleiding is een medisch pedicure gespecialiseerd in het behandelen van medisch noodzakelijke voetzorg.
Hierbij kunt u denken aan het behandelen van huid- en nagelaandoeningen en bij een verhoogd risico hierop.
Een verhoogd risico is bijvoorbeeld aanwezig bij de diabetische- en reumatische voet of ten gevolge van vaataandoeningen, verminderde nierfuncties, na of tijdens behandelingen van chemotherapie, ouderdom of verminderde zorg door fysieke omstandigheden.
Er wordt bijvoorbeeld speciaal gelet op de voorkoming en behandeling van drukplekken en wonden. Door de korte lijntjes met de podotherapeuten in onze praktijk is het voor de medisch pedicure
ook mogelijk op om vervolgafspraak te maken bij een van onze andere collega’s.

U kunt bij de medisch pedicure zonder verwijzing terecht, tenzij de voeten in het hoger risico segment vallen. Dan is een verwijzing van de specialist, huisarts of praktijkondersteuner nodig,
want deze voetzorg wordt dan vergoed uit uw basisverzekering. In dat geval zal na een verwijzing altijd eerst een afspraak gemaakt worden bij een van onze podotherapeuten voor het opstellen van een behandelplan.
De jaarlijkse minimale controles bij de podotherapeut is twee maal per jaar. De podotherapeut stelt de pedicure op de hoogte voor de medisch noodzakelijke voetzorg voor u volgens het behandelplan dat is opgesteld.

U kunt bij voor de medische voetzorg terecht in het Gezondheidscentrum De Keien in Vlissingen of eventueel voor ambulante afspraken.
Wilt u meer informatie of een afspraak maken bij de medisch pedicure? Neemt u dan gerust contact met ons op.
De praktijk is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur middels het telefoonnummer 0118-626708.
U kunt ook een e-mail sturen naar info@podotherapiedeboer.nl. Wij zullen naar aanleiding van uw bericht zo snel mogelijk contact met u opnemen.