Het trainen voor de Colours By the Sea op 15 juni in Vlissingen of de Kustmarathon is hier in het Zeeuwse al in volle gang.
Regelmatig  komen er mensen in onze praktijk die blessures hebben opgelopen tijdens het trainen voor één van deze evenementen. Ik denk dat de ontsteking van het peesblad, ook wel fasciitis plantaris , toch wel een van de meest voorkomende klachten is.  Bij ons kan de podotherapeut naast een voetonderzoek ook een echo maken waarbij de plaatjes het mooi zichtbaar maken wat er precies aan de hand is.  Een passende therapie kan over het algemeen de loper aan het lopen houden.

Ook een klacht van pijnlijke blaren die herhaaldelijk voorkomen, zien we toch ook gewoon in de praktijk voorbij komen. Ze kunnen echt de lust van het lopen verpesten. Vooral de mensen die niet gewend zijn om te bewegen en aangestoken zijn door de vele aanmoedigingen van de overheid dat we vooral moet gaan bewegen, kunnen door simpel terugkerende blaren ontmoedigd worden. Sommige lopers blijven altijd lopen al gaan ze bijna ten onder.

Er wordt veel geïnvesteerd in een goede loopschoen, en terecht want  met slechte loopschoenen lig je zo uit de running.
Maar wat veel mensen niet weten is dat je met het tweede gaatje aan de bovenkant van de veterrij  een prachtige kan maken.  Hierdoor  zit de voet vast in de schoen en is wrijving uitgeschakeld.

Een toegevoegd filmpje geeft hier duidelijk uitleg over.
Heb je last van blaren? Kijk dit filmpje dan aandachtig en breng het in de praktijk.
Je zult zien dat het werkt.
Succes bij de training.
Wij zijn zeker aanwezig om je aan te moedigen.