Huisbezoek of in de praktijk?

Komen jullie op ook huisbezoek?  Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen in de praktijk. Een simpele ja of nee volstaat hierop eigenlijk niet. Graag geven wij hier uitleg over.

Het liefst zien wij alle mensen in de praktijk zelf, omdat we de mensen daar van de beste zorg kunnen voorzien. In de praktijk hebben wij al onze apparatuur staan en kunnen wij ook op de juiste hoogte werken. Dit is voor ons personeel niet alleen ergonomisch, maar ook praktischer om het werk beter uit te kunnen voeren. Denk ook aan de juiste hoeveelheid licht, wat ook erg belangrijk is om goed zicht te hebben op het werkveld.  

Huisbezoeken

Wij houden er bij onze praktijkruimtes rekening mee dat sommige mensen slecht ter been zijn. Al onze locaties zijn gelijkvloers en zijn toegankelijk voor rolstoel en rollator. Ook denken onze secretaresses mee bij welke locatie het makkelijkste is qua parkeergelegenheid en loopafstand, als u aangeeft dat u slecht ter been bent.  

Nu antwoord op de vraag of wij ook aan huis komen. Zowel de podotherapeut als onze medisch pedicure gaan op huisbezoek. Echter is dit wel op voorwaarde dat iemand niet fysiek in staat is zich te verplaatsen naar bijvoorbeeld de praktijk, maar ook niet naar de supermarkt. Onze voorkeur zal altijd uit blijven gaan naar de praktijkbezoeken, maar wij zijn wel bereid om naar te mensen toe te gaan die zelf niet meer kunnen komen. 

Zijn daar extra kosten aan verbonden? Het antwoord hierop is ja. Wij kunnen ‘aan huis kosten’ in rekening brengen. Op huisbezoek gaan kost veel tijd en tevens komen er ook reiskosten bij kijken. Zie onze tarievenlijst voor de kosten.  

Conclusie: onze collega’s komen aan huis, maar alleen op de voorwaarde dat iemand niet meer fysiek in staat is om naar de praktijk te komen en daar kunnen extra kosten voor worden gerekend.