Instrumentele behandeling

Bij een podotherapeut kun je terecht met al je voetklachten. Wij vinden het belangrijk dat u lekker kan blijven lopen. Lopen is goed voor lichaam en geest.

Wat mensen vaak niet weten is dat podotherapeuten ook instrumentele behandelingen verrichten.  Wanneer u door uw voeten geplaagd wordt en kunt niet uit de voeten vanwege pijnlijke likdoorns, eeltpitten, likdoorns onder de nagels of ingegroeide nagels, dan kunt u terecht bij onze podotherapeuten. Middels een instrumentele behandeling kunnen wij dit voor u weghalen.

Wij ontvangen heel vaak verwijzingen van huisartsen of specialisten voor dit soort voetklachten. De podotherapeut is specialistisch opgeleid om dit soort klachten te verhelpen.

Wat is een likdoorn?

Wat is een likdoorn nu eigenlijk?
Een likdoorn is verhard eelt wat als een kegel of diamant naar binnen groeit.  Het is als een steentje die u in uw schoen heeft , en die u niet kan verplaatsen. Na verloop van tijd is dat erg pijnlijk.

Likdoorns of eeltpitten komen op plaatsen voor waar er veel druk of wrijving is. Met behulp van mes en frees worden deze likdoorns verwijderd. Dit gaat vrijwel pijnloos en zonder verdoving. Als de pijn wordt veroorzaakt door een ingegroeide teennagel, dan wordt een  instrumentele behandeling ingezet om de pijn te verlichten.  Is het nodig dat een deel van de nagel moet worden verwijderd , dan volgen er vervolgbehandelingen door middel van orthonixy, nagelbeugel, of een partiële nagelresectie onder verdoving.

 

Naast de instrumentele behandeling kijkt de podotherapeut ook altijd wat de oorzaak kan zijn van de klacht. Dan kan door middel van podotherapeutische zolen, orthese of schoenadvies herhaling worden voorkomen.  Pijn op de tenen en of nagels wordt in veel gevallen veroorzaakt door een te malle schoen. Uw podotherapeut kan u precies uitleggen hoe dat komt en u advies geven hoe dit te voorkomen. Wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt een instrumentele behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed.