Louis van Eeckhout

Ik ben Louis van Eeckhout, 23 jaar jong en te woonachtig in Oudenaarde (België). Mijn interesses zijn wielrennen en voetbal. Samen met mijn collega Michiel speel ik voetbal en zaalvoetbal. In het weekend ben ik ook vaak bezig als verzorger in een wielerteam. Als er nog tijd over is en het goed weer is neem ik graag nog eens mijn racefiets met vrienden voor een leuk rondje en om een koffie te gaan drinken natuurlijk.

Op school vond ik lessen biologie, anatomie altijd interessant en koos dan later voor podotherapie omdat deze vakken altijd sterk aan bod kwamen. Het is ook een variërend beroep wat het ook zeer leuk en boeiend maakt. Je bent steeds bezig met mensen. Je werkt in een team, waarbij je dus nooit alleen bent.

Zelf specialiseer ik me algemeen in sport, momenteel is dat voornamelijk wielrennen samen met mijn andere collega’s Michiel en Clemence. Op termijn wil ik me nog graag verder verdiepen in andere sporten, zoals bijvoorbeeld voetbal.  Sporten in het algemeen is iets wat ik altijd al graag heb gedaan en nog steeds doe, daarom wil ik me er verder in gaan verdiepen.

Mijn bijnaam is Remco dit is een verwijzing naar de Belgische wielrenner Remco Evenepoel, veel mensen en vrienden vinden dat ik op hem lijk. Mijn twee andere Belgische collega’s zijn afkomstig uit dezelfde streek en ik kende beide al voordat ik hier kwam werken. Dit maakt het leuker en makkelijker.  Zo carpoolen we samen elke dag en rijden wij om beurten.