Vergoedingen 2024

De vergoedingen van 2024 zijn bekend gemaakt. Het nieuwe jaar komt eraan! Wij krijgen met regelmaat de vraag of men in aanmerking komt voor een vergoeding. Belangrijk om te onthouden is dat dit afhankelijk is van de verzekering die u heeft.  

Veel van de podotherapeutische zorg wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Denk hierbij aan het onderzoek, zooltherapie, ortheses en voetzorg.  

Voetzorg & vergoedingenoverzicht

Voetzorg is een uitzondering voor de mensen die een zorgprofiel hebben i.v.m. het hebben van een risicovoet. Om in aanmerking te komen voor een zorgprofiel moet er een indicatie zijn afhankelijk van de gezondheid van de voet. De diabetisch voet is een voorbeeld van een risico voet. Deze mensen komen vaak op verzoek van de huisarts of praktijkondersteuner. Alleen deze verwijzing is nog niet voldoende. Ook moet er sprake zijn van: verminderde doorbloeding en/of zenuwschade en/of drukplekken. Als men in aanmerking komt voor een zorgprofiel dan kan de voetzorg vergoed worden vanuit de basisverzekering. Wél mogen zowel de podotherapeut als de medisch pedicure een bijdrage vragen voor de niet medisch noodzakelijke voetzorg. Deze kosten komen voor de cliënt zelf.  

Nu kan het zo zijn dat uw polis veranderd rondom de zorg van podotherapie. Als u dus gebruik wilt maken van podotherapie in 2024 is het handig om dit te controleren, zodat u in 2024 niet voor verassingen komt te staan.

 

Onze beroepsvereniging zet jaarlijks op een rijtje wat de vergoedingen zijn per verzekering.
Let wel op, hieraan kunnen geen rechten verleend worden. Uiteindelijk is het altijd het beste om in uw eigen polis te kijken.  

Wij hopen dat we u in 2024 weer van podotherapeutische zorg kunnen voorzien.